Valy70s
Mainz vs StuttgartValy70s | Vineri, 11 Decembrie 2015

Mainz vs Stuttgart

Stadion am Bruchweg din Mainz gazduieste primul meci al etapei a 16-a din Bundesliga, intalnirea dintre echipa gazda si Stuttgart. Gazdele traverseaza o forma de zile mari, fiind fara infrangere de 5 etape, perioada in care au acumulat 11 puncte. Oaspetii se chinuie sa iasa din zona retrogradarii, avand un singur punct in ultimele 4 etape. Cu exceptia sezonului 2014-2015 in care s-au marcat doar cate doua goluri pe meci, precedentele 6 partide au fost extrem de spectaculoase, avand cate 4 sau chiar 5 goluri. Tot la un joc cu multe goluri va trebui sa ne asteptam si in aceasta seara, tinand cont ca ambele echipe tintesc victoria. Mainz urca intrre primele 6 (pe o pozitie de Europa League) doar in cazul unei victorii, Stuttgart urca deasupra liniei de retrogradare doar daca bifeaza cele 3 puncte.

Mainz si-a schimbat stilul de joc din mers, jucand acum foarte ofensiv. Dovada stau rezultatele din ultimele doua etape, 3-1 la Hamburger si 2-1 pe teren propriu cu Eintracht Frankfurt. Intr-o forma foarte buna sunt cei 2 atacanti, turcul Mally si japonezul Muto care impreuna au marcat 15 din cele 23 de goluri ale echipei. In comparatie cu acestia, primii 2 marcatori ai lui Stuttgart sunt Didavi si Ginczek care impreuna au 8 goluri. Mainz are o medie de 3 goluri pe meci in acest sezon si tinand cont ca are in fata cea mai slaba defensiva din Bundesliga sunt sanse mari ca la finalul jocului sa avem peste 2,5 goluri. Din echipa lui Martin Schmidt vor lipsi Balogun si Elkin Soto, ambii accidentati.

Stuttgart are nu mai putin de 36 de goluri primite in 15 etape, fiind de departe cea mai slaba echipa din Bundesliga din punctul de vedere al defensivei. Doar in ultimele 4 etape a incasat 13 goluri, cate 4 de la Bayern Munchen, Augsburg si Borussia Dortmund si unul de la Werder Bremen. Antrenorul Zorninger a fost demis in urma cu 3 etape, locul sau fiind luat de Jurgen Kramny. Problema este ca Stuttgart este intr-o situatie dificila, ocupa doar locul 17 si este obligata sa joace pe cartea atacului, nefiindu-i suficient un punct in acest meci. Sunt si numeroase probleme de efectiv, portarul titular Langerak si jucatorii de camp Klein, Ginkzek si Harnik fiind accidentati. Din pacate Alexandru Maxim va fi din nou pe banca de rezerve. 

Echipe probabile
MainzStuttgartTytonInsuaBaumgartlSunjicSchwaabKosticDieGentnerRuppWernerDidaviKariusBengtsonHackBellBrosinskiJairoLatzaBaumgartlingerClemensMutoMalli

vezi toate stirile

Note / comentarii (0)
Trebuie sa fiti auntentificat pentru a posta comentarii!