1. Pariul Sigur

 

Poti paria si obtine cu siguranta profit!

Ce este mai exact Pariul Sigur?

Cand cotele afisate pe diverse site-uri de agentii de pariuri variaza semnificativ pentru acelasi eveniment, poti obtine un oarecare profit indiferent de rezultatul evenimentului. Cum? Foarte simplu, pariind toate rezultatele posibile cand urmatoarea formula se aplica:

1/cota 1+1/cota 2+....+1/cota n < 1

Cum identific un Pariu Sigur?

Cotele se modifica atat de repede iar numarul evenimentelor sportive si al bookmakerilor este atat de mare incat este foarte greu, daca nu practic imposibil, sa identifici un Pariu Sigur fara ajutor. Diverse servicii de internet ofera posibilitatea de a compara cotele (servicii gratuite) sau alerte venite prin e-mail (servicii de tip abonament) in momentul in care apare oportunitatea unui Pariu Sigur.

Comparatorii cotelor reprezinta un instrument folositor pentru a paria pe cotele cele mai mari daca ai mai multe conturi la mai multe site-uri de agentii de pariuri. Cu toate astea, nu-ti face sperante in folosirea acestuia pentru a gasi arbitrajele in evenimentele sportive: bookmakerii sunt foarte rapizi in as ajusta cotele cand acestea nu se potrivesc. Singurele servicii care iti ofera sanse reale in a plasa un Pariu Sigur sunt serviciile de alerta prin e-mail. Ti se va trimite un e-mail de indata ce se va descoperii un Pariu Sigur si astfel in decursul unei zile vei primi sute de astfel de alerte.

Ponturile noastre:

Pentu a justifica costurile serviciilor de alerta prin e-mail si pentru a obtine maximum de beneficii trebuie sa:
- ai conturi la mai multi bookmakeri
- ai conexiune la internet, sa fi on-line si sa efectuezi tranzactii imediat
- verifici numarul maxim de mize pe care poti sa le plasezi la fiecare bookmaker inainte de a realiza arbitrajul
- verifici regulile bookmakerilor, exista reguli specifice pentru fiecare sport in special pentru tenis


 2. Planul Miza

 

Alegerea unui plan-miza este o parte importanta a succesului pariurilor sportive si inca odata este important sa urmati anumite reguli de baza. Primul si cel mai important lucru este sa alegi cati bani esti dispus sa aloci pariurilor. Nu trebuie sa ai nevoie de acesti bani imediat si trebuie sa fi pregatit in eventualitatea in care i-ai pierde. Acesti bani reprezinta portofoliul tau de pariere iar cantitatea va varia in functie de castigurile si pierderile tale. Odata ce ai acest portofoliu poti sa incepi sa-ti concepi planul miza.

De ce sa concepi planul miza?

Inainte de toate, este cea mai buna protectie impotriva unui tip periculos de euforie care poate sa intunece judecata pariorului dupa o serie de pariuri castigate. Aceasta este si una din cele doua surse de profit in pariurile sportive: primul il reprezinta realizarea unor previziuni bune, iar a doua este maximizarea potentialului financiar al pariurilor. Alegerea celui mai bun sistem-miza iti permite sa castigi mai multi bani riscand mai putin, deci de ce sa nu incerci?

Diferite planuri miza:

Mize fixe

Daca esti nou in lumea pariurilor sportive este simplu sa reduci riscurile pariind aceeasi suma de bani la fiecare pariu. Te vei proteja astfel de erorile de judecata cauzate de euforia produsa de o serie de castiguri. In acelasi timp vei reduce major riscul de a pierde totul. Vei reduce riscul si mai mult daca miza ta reprezinta doar o mica fractie din portofoliul tau de pariere. Sfatul nostru este sa alegi o suma fixa reprezentand intre 1% si 5% din totalul sumei alocate pariurilor sportive. O suma mai mare te-ar expune unui risc prea mare. Sistemul mizei (pariului) fix este foarte simplu dar nu-ti permit sa actionezi urmandu-ti instinctul pentru fiecare pronostic. Nici nu ia in considerare sansele portofoliului de pariere.

Mize proportionale

Obtand pentru o miza proportionala din suma totala a portofoliului tau itit permite sa depasesti ambele dezavantaje ale sistemului mizei fixe. Pariind un anumit procentaj din portofoliul tau iti permite sa:
- sa schimbi suma de bani pe care o pariezi direct proportional cu marimea portofoliului
- sa-ti modifici mizele intr-o oarecare masura pentru a tine cont de "banuielile" tale

Recomandam pentru fiecare pariu tu sa pariezi intre 1% si 5% din totalul sumei de bani din portofoliul tau

In concluzie, avantajul principal al acestor sisteme de baza sunt faptul ca sunt usor de folosit. Marele dezavantaj este faptul ca nu iau in considerare riscurile inerente ale fiecarui pariu. Dupa cum stiti nu ai acelasi sanse de castigare a pariului cu sanse de 1.2 si 10. Probabilitatea ca evenimentul prezis sa se intample cu adevarat trebuie luat in considerare cand iti alegi marimea mizei.


3. Criteriul Kelly:

 

Ce este mai exact?

Criteriul Kelly iti permite sa calculezi miza optima in concordanta cu sansele de pariere si cu prezicerea ta. Pariind mai mult ar insemna un risc inutil iar pariind mai putin ar implica mai putine returnari. Miza optima este reprezentata sub forma unui procentaj din suma totala pe care o aloci pariurilor sportive.

Cum imi calculez mizele folosind criteriul Kelly?

Pentru a calcula miza trebuie sa cunosti cota bookmaker-ului (C) si sa fi calculat cu acuratete probabilitatea unui rezultat favorabil al pronosticurilor tale (P). Asadar urmatoarea formula se aplica:

% = (OxP-1)/(O-1)

Atentie acest sistem iti va aduce un profit numai daca calculezi probabilitatea cu mai multa precizie decat un bookmaker. Daca estimarile tale sunt gresite strategia ar putea sa grabeasca pierderile.

Sfatul nostru

Limiteaza-ti mizele maxime pentru a evita riscul de a suferi pierderi semnificative. Stabileste-ti o limita pentru pierderile tale ( exemplu: 1,5% din portofoliul tau) sau inmultind procentajele date de criteriul Kelly cu un coeficient variind intre 0 si 0,5. Fi foarte disciplinat. Chiar daca ai vrea sa pariezi mai mult trebuie sa te limitezi la miza calculata de sistem. Criteriul Kelly da rezultate pe termen lung. Tine minte intotdeauna caci criteriul Kelly este eficient doar daca esti mai bun in anticipa rezultatele evenimentelor mai bine decat bookmaker-ii si fi convins ca Agentia de Pariuri este aici pentru a te ajuta sa faci exact acest lucru.


4. Sistemul Martingale:

 

Sistemul Martingale este foarte popular in cazinouri si poatre fi folosit si la pariurile sportive

Ce este mai exact Martingale?

Sistemul Martingale este foarte vechi, creeat pentru jucatorii din cazinouri, este usor de inteles: daca pierzi pariul (rile), mizele tale cresc progresiv pentru ati acoperi toate pierderile si pentru a optine profit la primul pariu castigat. De indata ce ai realizat profitul asteptat repeti strategia de la inceput si pariezi miza initiala. Urmatoarea formula este pentru a realiza suma de bani ca miza:

Miza= ( L+P)/(O-1)

unde:

L = totalul acumulat din pierderile anterioare
P = profit dorit
O = sanse decimale

Care sunt riscurile sistemului Martingale?

Marele dezavantaj consta in astpectul practic. Un esec al rezultatelor il forteaza pe parior sa riste o suma enorma de bani. Potrivit sistemului Martingale, dupa o srie de 5 pariuri pierdute avand sanse de doi, miza pentru pariul al saselea, trebuie sa fie de 32 de ori miza initiala. Mai mult decat atat, sistemul Martingale in sine nu este un mod de a avea profituri pe termen lung. Singurul mod pentru un parior de a face acest lucru este sa calculeze probabilitatile cu mai multa acuratete decat bookmakerii.


5. Pariul Live:

 

Pariind in timpul unui eveniment Live si vazand cum sansele se schimba in timp ce meciul se desfasoara este o experienta plina de adrenalina. In aceasta sectiune vei afla tot ce trebuie sa sti inainte de a incepe.

Pariul Live - Care sunt avantajele?

Pariul Live iti permite sa cumperi cotele unei echipe sau ale unui jucator in oricare moment al desfasurarii evenimentului sportiv. In acest fel poti sa obti un profit din predictia ta personala respectiv despre cum se va desfasura meciul pe urmatoarele cateva minute. De exemplu tu crezi ca din cauza ratarii de a inscrie, o echipa care domina in mod clar un meci nu va inscrie un gol, poti sa pariezi pe meci egal sau pe echipa adversa. Cateva minute mai tarziu chiar se intampla ca respectiva echipa sa para mai putin periculoasa si cotele cresc, poti sa pariezi acum pe aceasta echipa avand sanse mari si sa obti un profit indiferent de rezultatul final al meciului.

Pariurile Live - Cum functioneaza?

Bookmakerul iti pune la dispozitie o fereastra speciala dedicata pariurilor Live. Toate pariurile legate de evenimentul aflat in discutie apar in aceea fereastra. De exemplu la fotbal pot sa pariezi pe castigatorul meciului, numarul de goluri, marcatorul lui si multe altele. Pariul Live este intrerupt in momentul cand se produc evenimente importante cum ar fi inscrierea unui gol sau acordarea unui cartonas rosu. Astfel poti sa pariezi neintrerupt de la un capat la altul al meciului traind o experienta plina adrenalina.

Pariul Live - Ghid de folosire?

Unul din avantajele pariurilor Live consta ca ai nevoie doar de un calculator si o conexiune buna la internet, asta este tot de ce ai nevoie sa beneficiezi din plin de aceasta experienta noua. Trebuie apoi sa-ti dechizi un cont. E gratis si anumite agentii de pariuri ofera chiar bonusuri pentru membrii noi. De indata ce ti-ai dechis cont nu-ti ramane nimic de facut decat sa-ti alegi evenimentul pe care vrei sa pariezi. Poti sa urmaresti evenimentul Live la televizor in timp ce la calculator observi cum se modifica cotele. Unii bookmakerii pot chiar transmite unele meciuri pe calculator exact langa cote. Vei fi surprins sa vezi cum variaza cotele in concordanta cu schimbarile evenimentelor din meci.